Εγώ είμαι ο δολοφόνος... Πρέπει να εξηγήσω το γιατί

Ένας 24χρονος Αλγερινός αποφάσισε να βγει και να παραδεχθεί τα κατά συρροήν φονικά που αναστάτωσαν την Γαλλία. Τώρα είναι ταμπουρωμένος σε κτίριο και απειλεί να το τινάξει στον αέρα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ένας άνδρας τηλεφώνησε στη σύνταξη του ενημερωτικού τηλεοπτικού δικτύου France 24 και αφού περιέγραψε λεπτομερώς τη σκηνή του εγκλήματος, δήλωσε ότι είναι ο δράστης των δολοφονιών. Η αστυνομία που ειδοποιήθηκε αμέσως θεώρησε αξιόπιστες τις δηλώσεις του άνδρα.

Σύμφωνα με την αρχισυντάκτρια του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου που μίλησε μαζί του, ο άνδρας είπε ότι βρίσκεται σε σύνδεση με την αλ Κάιντα, ότι οι πράξεις του δεν είναι παρά η αρχή (μίας σημαντικής τρομοκρατικής εκστρατείας). Εξήγησε ότι είναι αντίθετος με τον νόμο για την ισλαμική μαντίλα και αγωνίζεται κατά της συμμετοχής της Γαλλίας στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

«Οι εβραίοι σκότωσαν τους αδελφούς μας στην Παλαιστίνη», πρόσθεσε. Ο άνδρας ήταν ήρεμος, μιλούσε καλά. Στη συνέχεια είπε ότι είχε ανάγκη να ακουστεί. Δήλωσε επίσης ότι έχει βιντεοσκοπήσει όλες τις δολοφονίες και ότι θα τις αναρτήσει στο Ιντερνετ.

Μεταξύ των στόχων της έρευνας ήταν να εξακριβωθεί με ποιον τρόπο κλείστηκε το ραντεβού με το πρώτο θύμα της σειράς των δολοφονιών, με απάντηση σε μικρή αγγελία που είχε δημοσιεύσει ο αλεξιπτωτιστής Ιμάντ Ιμπν Ζιατέν για την πώληση της μηχανής του.

Φορώντας πολιτικά, ο 30χρονος αλεξιπτωτιστής δολοφονήθηκε με μία σφαίρα στο κεφάλι στις 11 Μαρτίου στην Τουλούζη.

Οταν έμαθαν ότι ο δολοφόνος μετακινείται με ένα σκούτερ TMax 530, οι αστυνομικοί επισκέφθηκαν την αντιπροσωπεία της Yamaha στην περιοχή, όπου έμαθαν ότι μερικές ημέρες νωρίτερα «κάποιος ντυμένος στα μαύρα επισκέφθηκε την αντιπροσωπεία για να ζητήσει την απενεργοποίηση του συστήματος που επιτρέπει τον γεωγραφικό εντοπισμό της μηχανής σε περίπτωση κλοπής», σύμφωνα με τις πηγές της έρευνας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης