Διεθνή ΜΜΕ: Οι Έλληνες τιμώρησαν τα μεγάλα κόμματα

Διεθνή ΜΜΕ

Ως μήνυμα οργής προς τα μεγάλα κόμματα σχολιάζουν τα περισσότερα διεθνή ΜΜΕ την χθεσινή ετυμηγορία της κάλπης, σημειώνοντας πως ο λαός τιμώρησε εκείνους που επέβαλαν την λιτότητα και πως με τον χθεσινό «σεισμό» ανοίγει μια περίοδο αβεβαιότητας για την χώρα.

«Κατάρρευση του παλιού πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα» γράφει η γαλλική Le Figaro, σημειώνοντας ότι μετά τα χθεσινά αποτελέσματα, η ατμόσφαιρα στη νέα βουλή θα είναι ηλεκτρισμένη.

Την δυσκολία σχηματισμού νέας κυβέρνησης μετά το «σεισμό των βουλευτικών» επισημαίνει σε άρθρο της η εφημερίδα Le Monde η οποία σε editorial της επισημαίνει ότι «στην Ελλάδα η κρίση είναι επίσης πολιτική» και όχι μόνο οικονομική.

«Οι Έλληνες ψηφοφόροι τιμωρούν τα 2 μεγάλα κόμματα για την κατάρρευση» είναι ο τίτλος των New York Times, που σημειώνουν ότι «η Ελλάδα βούτηξε στην πολιτική αβεβαιότητα την Κυριακή, αφότου οι ψηφοφόροι ενίσχυσαν την ακρο-αριστερά και τη νεοναζιστική δεξιά σε ένα κύμα διαμαρτυρίας που έφερε την συντριπτική ήττα των κυρίαρχων πολιτικών κομμάτων τα οποία (οι ψηφοφόροι) κατηγορούν για την οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας».

«Οι Έλληνες ψηφοφόροι εκφράζουν οργή για την λιτότητα στις κάλπες» είναι ο τίτλος της βρετανικής Guardian. «Οι ψηφοφόροι στην Ελλάδα δόνησαν την ευρω-ζώνη το Σάββατο με μια μαζική ψήφο-διαμαρτυρίας ενάντια την επιβληθείσα από την ΕΕ λιτότητα» γράφει η εφημερίδα.

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα είναι αντιμέτωπη με νέες εκλογές τους επόμενους μήνες, εκφράζουν οι Financial Times:

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει πολιτική αναταραχή μετά τις ατελέσφορες γενικές εκλογές της Κυριακής στις οποίες και τα κύρια φιλο-ευρωπαϊκά κόμματα είδαν την δραματική κατάρρευσή τους και οι αντι-μνημονιακές παρατάξεις αύξησαν το ποσοστό τους …».

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Εθνος

Δείτε επίσης