Διαθέτει 500 εκατ. δολάρια για να ζήσει μέχρι τα... 125 του!

Είναι μέσα στην λίστα των 100 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο. Και διαθέτει 500 εκατ. δολάρια για να ζήσει μέχρι... 125 χρόνων! Πρόκειται για τον Ντέιβιντ Μέρντοκ, ο οποίος χρηματοδοτεί 12 πανεπιστήμια και τις μεγαλύτερες εταιρείες αγροχημικών για να του προτείνουν την καλύτερη δυνατή υγιεινή διατροφή, ώστε να ζήσει μερικές δεκαετίες ακόμη.

Ο Μέρντοκ δεν κινείται από ανθρώπινο εγωϊσμό όπως μπορεί κανείς να υποθέσει. Έχασε την γυναίκα του από καρκίνο και δυο γυιούς σε ατυχήματα. Έχει πεισθεί ότι η υγιεινή διατροφή - κυρίως μια σωστή δίαιτα με λαχανικά - ίσως έσωζε κάποιον από τους δικούς του ανθρώπους. Και τι κάνει; Θέλει να αποδείξει με πειραματόζωο τον εαυτό του, ότι ο άνθρωπος αν τραφεί σωστά και χρησιμοποιήσει και τα σωστά φάρμακα, τότε μπορεί να έχει μια ποιοτική ζωή για πολύ περισσότερα χρόνια από όσο ζει σήμερα.

Δεν είναι ένας εκκεντρικός εκατομμυριούχος λοιπόν. Χρηματοδοτεί ένα σπουδάιο ερευνητικό πρόγραμμα που μας αφορά όλους. Ήδη οι καλύτεροι ερευνητές εργάζονται πάνω σε αυτρή την τολμηρή σκέψη του.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης