Δηλώσεις Γκιουλέν για την απαγωγή Τούρκων στο Κόσοβο

«Αεροπειρατεία» χαρακτήρισε ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο Τούρκος ιεροκήρυκας που έχει αυτοεξοριστεί στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ από το 1999  την επιχείρηση της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ στο Κόσοβο με τη σύλληψη και μεταφορά στη γείτονα έξι Τούρκων φερόμενων ως μελών της οργάνωσής του FETO. 

Ο ιεροκήρυκας συνέκρινε το Κοσσυφοπέδιο με το Πακιστάν και τη Μιανμάρ, όπου η τουρκική μυστική υπηρεσία MIT έχει διεξάγει παρόμοιες επιχειρήσεις και έφερε τους οπαδούς του Γκιουλέν στην Τουρκία. 

«Αυτό ουσιαστικά είναι αεροπειρατεία ανθρώπων, τους αποκαλώ αεροπειρατές αλλά δεν είναι αρκετό... Έχουν κάνει αεροπειρατεία σε ανθρώπους, μερικές φορές σκότωσαν ανθρώπους ή τους άφησαν στην ερημιά. Ο ορισμός μου για αυτούς τους ανθρώπους μπορεί να κάνει κάποιος ανθρώπους να αισθανθούν άβολα, αλλά είναι πραγματικά αεροπειρατεία» συνέχισε.

Ο ισλαμιστής κληρικός έκανε τη δήλωσή του αφότου η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου στις 19 Μαρτίου συνέλαβε πέντε τούρκους υπαλλήλους τουρκικών κολεγίων στη χώρα, και έναν Τούρκο γιατρό, οι οποίοι όλοι φέρονται να συνδέονται με τον Γκιουλέν τον οποίο η Τουρκία χαρακτηρίζει τρομοκράτη και έχει ζητήσει την έκδοσή του από τις ΗΠΑ. Απελάθηκαν, και η Άγκυρα ανακοίνωσε αργότερα ότι η ΜΙΤΕ είχε διεξαγάγει επιχείρηση σε συνεργασία με τα θεσμικά όργανα ασφάλειας και πληροφοριών του Κοσσυφοπεδίου για να τους μεταφέρει στην Τουρκία.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης