Δεύτερη ημέρα εχθροπραξιών σε Ισραήλ και Λωρίδα της Γάζας

Ένας ακόμη Παλαιστίνιος έχασε σήμερα τη ζωή του κατά τον βομβαρδισμό του Ισλαμικού Τζιχάντ, καθώς η βία στην περιοχή συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα.

Οι χειρότερες συγκρούσεις εδώ και αρκετούς μήνες ξέσπασαν χθες, αφότου έπεσε νεκρό κορυφαίο στέλεχος της Τζιχάντ από ισραηλινά πυρά, ο οποίος κατηγορούνταν ότι είχε οργανώσει πολλές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ και επρόκειτο να διαπράξει και άλλες.

Σε απάντηση, μέλη της Ισλαμικής εκτόξευσαν περίπου 200 ρούκετες κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, ενώ από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε στόχους της Γάζα είχαν έχασαν τη ζωή τους οκτώ Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν άλλοι 40.  

Στις ισραηλινές πόλεις Νετιβότ και Ασκελόν οι κάτοικοι ξύπνησαν σήμερα από τον ήχο των σειρήνων οι οποίες προειδοποιούν τους πολίτες για την εκτόξευση ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα, σύμφωνα με την αρχική αναφορά του στρατού.

Ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για πυρά με προέλευση τη Γάζα και επεσήμανε στη συνέχεια ότι η Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε πλήγματα και στοχοθέτησε τη μονάδα του Ισλαμικού Τζιχάντ που εκτόξευσε τις ρουκέτες.

Για την ώρα ωστόσο, η Χαμάς, το κίνημα που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, δεν φαίνεται να συμμετέχει στις συγκρούσεις. Διπλωματική πηγή δήλωσε στο Reuters ότι ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή βρίσκεται καθ’ οδόν προς το Κάιρο για να ξεκινήσει διαδικασία μεσολάβησης για τον τερματισμό των εχθροπραξιών.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης