Δεν υπάρχει πια κανείς επιζήσας βετεράνος από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο

Φλοράνς Γκριν

Η Βρετανίδα Φλοράνς Γκριν, ηλικίας 110 ετών - τελευταία βετεράνος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, πέθανε στον οίκο ευγηρίας όπου διέμενε στην Αγγλία, συμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης. 

Η Φλόρενς Γκριν, που είχε καταταγεί στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία (RAF) σε ηλικία 17 ετών το 1918, ήταν, μέχρι το Σάββατο, το τελευταίο εν ζωή πρόσωπο που υπηρέτησε στον πόλεμο του 1914-1918.

Η Γκριν πέθανε στον ύπνο της, σε οίκο ευγηρίας του Κινγκς Λιν στην ανατολική Βρετανία.

«Έζησε μια εξαιρετική ζωή» δήλωσε η κόρη της Τζουν Εβετς στην εφημερίδα Eastern Daily Press. «Έζησε πολλές αλλαγές στην εποχή της και επαίρετο ότι ήταν η τελευταία βετεράνος του πολέμου. Ήταν περήφανη για όσα έκανε και όλοι εμείς περήφανοι γι αυτήν».

Η Γκριν είχε ενταχθεί στη RAF ως σερβιτόρα σε συσσίτιο στρατιωτικής βάσης στο Νόρφολκ, δύο μήνες πριν από την εκεχειρία. Αν και ποτέ δεν είχε σταλεί στο μέτωπο, αναγνωρίστηκε σα να είχε υπηρετήσει στον πόλεμο.

Ο Κλοντ Στάνλεϊ Τσουλς, ο τελευταίος στρατιώτης του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, πέθανε στον οίκο ευγηρίας όπου διέμενε στο Περθ της δυτικής Αυστραλίας τον Μάιο του 2011, σε ηλικία 110 ετών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Νέα

Δείτε επίσης