ΔΕΝ ΠΤΟΕΙΤΑΙ Η CHARLIE HEBDO «Εχουμε δικαίωμα να κάνουμε πλάκα»

Με νέα σκίτσα του Μωάμεθ απάντησε στην εμπρηστική επίθεση η γαλλική εφημερίδα Charlie Hebdo, υπερασπίζοντας το δικαίωμά της στην σάτιρα.

Έπειτα από την χθεσινή επίθεση με μολότοφ που κατέστρεψε τα γραφεία της, η γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo δημοσίευσε νέα σκίτσα του Μωάμεθ σε ειδικό ένθετο που εκδόθηκε μαζί με την εφημερίδα Liberation όπου μεταφέρθηκαν προσωρινά οι... άστεγοι εργαζόμενοι.

Ένας από τους τίτλους του ενθέτου έγραφε: "Μετά τον εμπρησμό των γραφείων της, αυτή η ομάδα υπεραμύνεται της ελευθερίας να κάνει πλάκα".

"Πιστέψαμε ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει και ότι ίσως θα υπήρχε μεγαλύτερος σεβασμός για τη σατιρική δουλειά μας, το δικαίωμά μας να διακωμωδούμε. Η ελευθερία του γέλιου είναι τόσο σημαντική όσο η ελευθερία της έκφρασης, αναφέρει ο εκδότης της Charlie Hebdo, Στεφάν Σαρμπονιέ, στο εν λόγω ένθετο.

Η εμπρηστική επίθεση -για την οποία δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης- έγινε λίγες ώρες πριν κάνει την εμφάνισή του στα περίπτερα ειδικό φύλλο αφιερωμένο στις εκλογές στην Τυνησία και στην επιβολή του ισλαμικού νόμου στη Λιβύη. Για το συγκεκριμένο φύλλο η σατιρική εφημερίδα αποφάσισε να χρίσει διευθυντή σύνταξης τον…Μωάμεθ.

Το επίμαχο εξώφυλλο με μία καρικατούρα του προφήτη Μωάμεθ στο πρωτοσέλιδο και την ατάκα: "100 βουρδουλιές αν δεν πεθάνετε από τα γέλια" είχε κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο πριν εκδοθεί το φύλλο και η Charlie Hebdo είχε δεχθεί πολλές απειλές, ύβρεις αλλά και επιθέσεις χάκερ στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Πηγή: 
ethnos.gr

Δείτε επίσης