Δεν θα καταθέσουν αίτηση χάριτος οι Pussy Riot

Pussy Riot

Τα μέλη του ρωσικού συγκροτήματος Pussy Riot που καταδικάστηκαν σε φυλάκιση δύο ετών για την "πανκ προσευχή" τους κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν σε εκκλησία στη Μόσχα, δεν θα καταθέσουν αίτηση χάριτος στον πρόεδρο της Ρωσίας δήλωσε ένας από τους συνηγόρους τους, ο Νικολάι Πολόζοφ«Οι πελάτισσές μας δεν θα καταθέσουν αίτηση χάριτος», τόνισε.

Οι δικηγόροι ρώτησαν τις τρεις γυναίκες αν θέλουν να ζητήσουν χάρη και εκείνες απάντησαν: «στο διάολο μια τέτοια χάρη»", είπε χαρακτηριστικά ο Πολόζοφ. 

Ο ίδιος πάντως επανέλαβε την πρόθεση της υπεράσπισης να καταθέσει έφεση, μόλις λάβει αντίγραφο της απόφασης του δικαστηρίου. 

Τα τρία μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν σε φυλάκιση δύο χρόνων το κάθε ένα για "χουλιγκανισμό" και "υποκίνηση σε θρησκευτικό μίσος", επειδή τραγούδησαν τον περασμένο Φεβρουάριο στον καθεδρικό ναό του Σωτήρα μια "πανκ προσευχή" ζητώντας από την Παναγία να διώξει τον Πούτιν από την εξουσία.  

Σε συνέντευξή τους αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου οι Pussy Riot είχαν δηλώσει πως δεν θα κάνουν αίτηση χάριτος τονίζοντας πως «εκείνος πρέπει να μας ζητήσει χάρη», εννοώντας τον ρώσο πρόεδρο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης