Δειλές συζητήσεις για τον εμφύλιο στην Συρία

Η επίθεση του Ισραήλ σε Συριακό έδαφος έφερε... συζήτηση για το μέλλον του εμφυλίου σην χώρα. Τo Ισραήλ υποστηρίζει ότι οι επιχειρήσεις έγιναν με αποκλειστικό στόχο να αποτρέψει τη Χεζμπολάχ από το να αποκτήσει όπλα, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε επιθέσεις κατά του Τελ Αβίβ.

Στη Δαμασκό, η κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ κατηγόρησε το Ισραήλ ότι βοηθά συστηματικά ισλαμιστές «τρομοκράτες» της Αλ Κάιντα, ενώ δήλωσε ότι οι επιθέσεις αυτές «ανοίγουν τις πόρτες σε όλες τις πιθανότητες».

Στην Ουάσινγκτον, ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν δήλωσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές στη Συρία θα αναγκάσουν την αμερικανική κυβέρνηση να παρέμβει, ωστόσο ο Μπαράκ Ομπάμα έχει δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να στείλει χερσαίες δυνάμεις στη χώρα. 

Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιους ζήτησε επίσης την εξεύρεση πολιτικής λύσης. «Η κατάσταση στην Συρία είναι μια πραγματική τραγωδία που πλήττει και τις γειτονικές χώρες, όπως η Ιορδανία και ο Λίβανος» τόνισε ο Φαμπιούς, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Χονγκ Κονγκ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης