Δαμασκός: Έκλεισαν τις πρεσβείες τους Ολλανδία και Σαουδική Αραβία

Η Ολλανδική πρεσβεία στη Δαμασκό κλείνει

Η σαουδαραβική κυβέρνηση αποφάσισε τη διακοπή της λειτουργίας της πρεσβείας του βασιλείου στη Δαμασκό και την άμεση ανάκληση όλου του διπλωματικού προσωπικού, επειδή συνεχίζεται η αιματηρή καταστολή της αντικαθεστωτικής λαϊκής εξέγερσης που ξεκίνησε προ έτους.

Η ανωτέρω απόφαση της σαουδαραβικής κυβέρνησης δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο των Εξωτερικών στο Ριάντ. Ήδη, η σχετική επίσημη ανακοίνωση μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας, το Spa.

Εξάλλου, η ολλανδική κυβέρνηση έκλεισε την πρεσβεία της Ολλανδίας στη Δαμασκό «λόγω της επιδείνωσης των συνθηκών της ασφάλειας εκεί και για να δώσει ένα πολιτικό μήνυμα στη Συρία», ανακοίνωσε το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η υπουργός Εξωτερικών, Ούρι Ρόζενταλ, κλείνει την πρεσβεία της Ολλανδίας στη Δαμασκό λόγω της επιδείνωσης των συνθηκών της ασφάλειας εκεί και για να δώσει ένα πολιτικό μήνυμα στη Συρία», διευκρινίζει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. «Το κλείσιμο της πρεσβείας δείχνει την αποστροφή μας απέναντι στη φρικτή βία της συριακής κυβέρνησης», υπογραμμίζει η υπουργός στην ανακοίνωση αυτή.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Καθημερινή

Δείτε επίσης