Δίκτυα τζιχαντιστών διοχετεύουν με ναρκωτικά και όπλα στην Ευρώπη

Δημοσίευμα της ισπανικής ABC αναφέρει ότι το ISIS κάνει λαθρεμπόριο όπλων και εμπόριο ναρκωτικών στις χώρες της Ευρώπης. Πυρήνες των τζιχαντιστών στην Ευρώπη, εισάγουν και διακινούν στις χώρες της ΕΕ κοκαΐνη, ηρωίνη, κάνναβη και όπλα.

Οι τζιχαντιστές εκμεταλεύονται και την αμερικανική και διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια (κυρίως φαγητό και φάρμακα) που αποστέλλονται προς τους εκτοπισμένους από τον εμφύλιο πόλεμο Σύρους και τους πληγέντες από τον πόλεμο πολίτες.

Επιτρέπουν στα κομβόι που μεταφέρουν τα αγαθά να περνούν στις περιοχές που ελέγχουν (κυρίως στις περιοχές γύρω από τη Ράκα και την Ντέιρ Ελ Ζορ) είτε ζητώντας λύτρα είτε κατάσχοντας σε δεύτερο χρόνο μέρος από αυτά και χρησιμοποιώντας τα προς όφελός τους.

Ο ΟΜΠΑΜΑ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΚΟΥΡΔΟΥΣ

Στο μεταξύ ο Ομπάμα στέλνει όπλα και πυρομαχικά στους Κούρδους του PYD στο Κομπάνι εγκαταλείποντας κάθε προσπάθεια να συνεννοηθεί με τον Ερντογάν. Έτσι αμερικανικά αεροσκάφη τύπου C-130 έχουν πραγματοποιήσει ρίψεις όπλων, πυρομαχικών και ιατρικών προμηθειών 25 περίπου τόνων, προς όφελος των Κούρδων που μάχονται ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στη Συρία.

Οι ΗΠΑ είναι οργισμένες από τις 2 Οκτωβρίου όταν η τουρκική εθνοσυνέλευση είχε με 298 ψήφους υπέρ έναντι 98 κατά δώσει το πράσινο φως για το άνοιγμα των τουρκικών στρατιωτικών βάσεων σε συμμαχικές δυνάμεις, τη διέλευση ξένων δυνάμεων μέσω της Τουρκίας και την εμπλοκή της χώρας (ακόμη και με χερσαία στρατεύματα) στη μάχη κατά του ISIS στη Συρία. Όμως μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει τίποτα από τα παραπάνω.

Πάντως Ερντογάν και Ομπάμα είχαν τηλεφωνική συνομιλία μέσα στο Σαββατοκύριακο με θέμα τις επόμενες κινήσεις στη Συρία. Ο Ερντογάν λέγεται μάλιστα πως είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για την απόφαση των ΗΠΑ να στείλουν στρατιωτική βοήθεια στους Κούρδους στο Κομπάνι.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης