Γουατεμάλα: Απειλές για τη ζωή του καταγγέλλει ο εκλεγμένος πρόεδρος

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Γουατεμάλας Αλεχάντρο Γιαματέι κατήγγειλε τη Δευτέρα ότι συμμορίες του υποκόσμου απειλούν να τον δολοφονήσουν στην τελετή ορκωμοσίας του σήμερα Τρίτη.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα, ο Γιαματέι δήλωσε πως λαμβάνονται αυξημένα μέτρα ασφαλείας εξαιτίας των απειλών, οι οποίες με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας των διωκτικών αρχών προήλθαν από το εσωτερικό φυλακής.

«Ζητήσαμε συνδρομή από μια διεθνή αστυνομική υπηρεσία», ανέφερε ο Γιαματέι. Ο ίδιος εξήγησε πως δέχθηκε «πολλές τηλεφωνικές κλήσεις» που εξακριβώθηκε ότι έγιναν από «το εσωτερικό μιας φυλακής».

Η παράδοση της εξουσίας από τον απερχόμενο πρόεδρο Τζίμι Μοράλες στον Γιαματέι είναι προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη στο Εθνικό Θέατρο της πρωτεύουσας της Γουατεμάλας στις 14:00 (τοπική ώρα· 22:00 ώρα Ελλάδας).

Ο Γιαματέι, ο οποίος ανήκει στη «σκληρή» δεξιά, έχει διαμηνύσει ότι θα πατάξει τις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος αφού αναλάβει την προεδρία της χώρας: «Θα καταδιώξουμε τους εγκληματίες κάθε λογής, ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε όπως θέλουν να ζουν οι Γουατεμαλτέκοι», είχε δεσμευθεί.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης