Γιούνκερ: Δεν υπάρχει κίνδυνος νέας κρίσης

Βέβαιος πως η Ευρωζώνη δεν απειλείται από τον κίνδυνο εκδήλωσης μιας νέας κρίσης, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μία ημέρα μετά την άρση του πολιτικού αδιεξόδου σε Ιταλία και Ισπανία.

Σε συνέντευξή του στον όμιλο γερμανικών εφημερίδων RND, ο επικεφαλής της Ε.Ε. υποστήριξε ότι οι πρόσφατες αντιδράσεις των αγορών ήταν παράλογες και κάλεσε τους πολίτες να μη συνάγουν πολιτικά συμπεράσματα από τις διακυμάνσεις των χρηματιστηρίων.

«Οι επενδυτές έχει αποδεχθεί ότι έσφαλλαν σε πάρα πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν» έσπευσε να προσθέσει, στη συνέχεια.

Χθες, η κυβέρνηση του Κινήματος Πέντε Αστέρων και της Λέγκα του Βορρά, ανέλαβε και επίσημα τα ηνία της Ιταλίας, βάζοντας «φρένο» στην πολιτική αβεβαιότητα και τον κίνδυνο πρόωρων εκλογών.

«Είμαι σίγουρος ότι οι Ιταλοί έχουν οξεία αίσθηση του τι είναι καλό για τη χώρα τους» σχολίασε ο Γιούνκερ, κληθείς να απαντήσει στο ενδεχόμενο εξόδου της Ιταλίας από το ευρώ.

Άλλωστε, χθες, ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας ξεκαθάρισε ότι «κανένα κόμμα δεν επιδιώκει και δεν επιθυμεί την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη».

Την ίδια ώρα, στην Ισπανία, ο Σοσιαλιστής Πέδρο Σάντσεθ αναμένεται να ορκιστεί σήμερα στον πρωθυπουργικό θώκο, καλύπτοντας άμεσα το κενό στην ηγεσία της ιβηρικής χώρας, μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής εναντίον του Μαριάνο Ραχόι.

Οι παραπάνω εξελίξεις έτυχαν της θετικής αντίδρασης των αγορών, ανακόπτοντας τις εκροές κεφαλαίων και οδηγώντας σε αξιοσημείωτη άνοδο τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης