Για πλήγμα από το εξωτερικό ετοιμάζονται οι δυνάμεις του Άσαντ

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο συριακός στρατός, εν αναμονή πιθανών πληγμάτων από το εξωτερικό, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τον Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, ο συριακός στρατός είναι στις επάλξεις σε όλα τα στρατιωτικά αεροδρόμια, τις μεγάλες στρατιωτικές βάσεις που βρίσκονται στην πρωτεύουσα Δαμασκό και τα περίχωρά της, τη Χομς και τις παραθαλάσσιες περιοχές της Λαττάκειας και της Ταρτούς. 

Επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες το Γερμανικό Πρακτόρειο Ειδήσεων (DPA) μετέδωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ και των συμμάχων τους εκκενώνουν τα βασικά σημεία ελέγχου, φοβούμενες επιθέσεις μετά την προειδοποίηση των ΗΠΑ ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο στρατιωτικής παρέμβασης- απάντησης στην επίθεση στην Ντούμα. Η Ουάσιγκτον κατηγορεί για τη «φρικιαστική», όπως τη χαρακτήρισε ο Ντόναλντ Τραμπ, το καθεστώς Άσαντ, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ενδείξεις για χρήση χημικών. 

Οι αποφάσεις των ΗΠΑ, που έχουν ζητήσει ψηφοφορία επί σχετικού σχεδίου στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, απόψε, θα ληφθούν μέσα στο επόμενο 48ωρο.  Η Ρωσία χαρακτηρίζει αβάσιμες τις κατηγορίες και επικίνδυνη τη στάση των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι «θα κάνει τα πράγματα χειρότερα».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης