Γεωργία: Δεκάδες τραυματίες από τα βίαια επεισόδια έξω από το κοινοβούλιο

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η περιοχή πέριξ του κοινοβουλίου της Γεωργίας χθες το βράδυ, όταν αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν διαδηλωτές να εισβάλουν στο κτίριο κάνοντας χρήση δακρυγόνων και σφαιρών καουτσούκ.

Η ένταση δημιουργήθηκε με αφορμή την παρουσία και ομιλία του Ρώσου βουλευτή Σεργκέι Γκαβρίλοφ στο κοινοβούλιο της Γεωργίας, στο πλαίσιο της της ετήσιας Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας.

Η οργή των τουλάχιστον 10.000 διαδηλωτών ξεχείλισε όταν ο Γκαβρίλοφ, πρόεδρος της ΔΣΟ αυτήν την περίοδο, μίλησε στους βουλευτές στα ρωσικά, από την έδρα του προέδρου του κοινοβουλίου της Γεωργίας. Οι διαδηλωτές απαιτούσαν την παραίτηση του προέδρου του κοινοβουλίου και του υπουργού Εσωτερικών.

Ρωσία και Γεωργία έχουν διακόψει τους διπλωματικούς δεσμούς τους μετά τον πόλεμο του 2008 και την αναγνώριση, εκ μέρους της Μόσχας, δύο περιοχών που αποσχίστηκαν, τη Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας, όπου σήμερα σταθμεύουν ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Από τα χθεσινά επεισόδια τραυματίστηκαν 39 αστυνομικοί και 30 διαδηλωτές, οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο σύμβουλος του πρωθυπουργού της Γεωργίας Μαμούκα Μπαχτάτζε.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης