Γερμανία: 78 δισ. ευρώ οι δαπάνες για τη μετανάστευση μέχρι το 2022

Η κυβέρνηση της Γερμανίας προβλέπει ότι θα δαπανήσει περίπου 78 δισ. ευρώ για ζητήματα που συνδέονται με τη μετανάστευση μέχρι το 2022, ποσό το οποίο συμπεριλαμβάνει τη δαπάνη 31 δισ. για την αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων που ωθούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να εγκαταλείπουν τις χώρες τους και να προσπαθούν να φθάσουν σε χώρες της Ευρώπης.

Το περιοδικό Der Spiegel που κυκλοφόρησε το Σάββατο επικαλείται ένα έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο κάνει λόγο για προβλεπόμενες ομοσπονδιακές δαπάνες ύψους περίπου 70 δισ. ευρώ και τη μεταβίβαση άλλων οκτώ δισ. ευρώ σε κρατιδιακές κυβερνήσεις και αυτοδιοικήσεις προκειμένου να καλυφθούν τα κόστη ως το 2021.

Η καταβολή επιδομάτων πρόνοιας σε μετανάστες και πρόσφυγες στη χώρα προβλέπεται ότι θα ανέλθει σε 21 δισ. ευρώ μέχρι το 2022, 13 δισ. ευρώ θα δαπανηθούν για μαθήματα γερμανικών και άλλα μέτρα ενσωμάτωσης, ενώ η επεξεργασία των αιτήσεων χορήγησης διεθνούς προστασίας ή ασύλου, η διαδικασία εγγραφής και η υποδοχή των προσφύγων θα κοστίσουν 5,2 δισ. ευρώ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης