Γερμανία: Υποψίες για ανθρώπινο λάθος στο δυστύχημα, δέκα οι νεκροί

Τα αίτια του αιματηρού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στη Βαυαρία βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση, ωστόσο πληθαίνουν οι διαρροές που θέλουν την έρευνα να προσανατολίζεται στο ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους για τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών σε τροχιά μονής κατεύθυνσης. Τους δέκα έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών (μεταξύ τους θεωρείται ότι βρίσκονται και οι δύο οδηγοί), καθώς οι εργασίες των συνεργείων συνεχίστηκαν μέχρι τη νύχτα.

Σύμφωνα με τις αναφορές, το μοιραίο σφάλμα σημειώθηκε από το προσωπικό που είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας, το οποίο και οδήγησε στα δύο τρένα να κινούνται το ένα προς το άλλο στις γραμμές μονής κατεύθυνσης (πριν και μετά τους δύο σταθμούς, στο ενδιάμεσο των οποίων σημειώθηκε η τραγωδία, οι τροχιές είναι διπλές). 

Μία από τις αναφορές θέλει κάποιον από τους υπαλλήλους να απενεργοποιήσε το σύστημα σήμανσης ώστε να αφήσει να περάσει ένας συρμός που είχε καθυστέρηση, ο οποίος θα έπρεπε να προλάβει να φτάσει έγκαιρα σε σημείο που οι τροχιές ξαναγίνονται διπλές - κάτι που δεν έγινε. Τονίζεται ότι η αναφορά αυτή παραμένει στο επίπεδο ανεπιβεβαίωτης διαρροής.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης