Γερμανία: Το CDU κάνει στροφή 180 μοιρών στο μεταναστευτικό

Αλλαγή πλεύσης στο μεταναστευτικό, υιοθετώντας μία πιο αυστηρή πολιτική από εκείνη της Άγκελα Μέρκελ, επιχειρούν οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες υπό τη νέα ηγέτιδα του κόμματος Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ.

Οι νέες προτάσεις παρουσιάστηκαν κατά το διήμερο συνέδριο του CDU και έχουν στόχο να επιλύσουν ένα από πιο διχαστικά προβλήματα στη χώρα, εξαιτίας του οποίου επίσης υπήρξε μεγάλη διαρροή ψηφοφόρων προς την ακροδεξιά.

«Κάναμε σαφές ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε ότι το 2015 (όταν η Γερμανία άνοιξε τις πύλες της για περίπου ένα εκατομμύριο πρόσφυγες), δεν θα επαναληφθεί», τόνισε χθες η Κραμπ-Καρενμπάουερ για να προσθέσει με νόημα ότι στο CDU πήραν το μάθημά τους.  

Στις νέες ιδέες που πέφτουν στο τραπέζι, σύμφωνα με τους «Financial Times», περιλαμβάνεται η απόρριψη αίτησης ασύλου σε όσους παρουσιάζουν ψευδή στοιχεία ταυτότητας, η απέλαση μεταναστών οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για βιασμό ή άλλου είδους σεξουαλικά αδικήματα, καθώς και να οριστούν πιο «ασφαλείς» χώρες καταγωγής, οι πολίτες των οποίων δεν θα μπορούν αυτομάτως να υποβάλλουν αίτηση ασύλου στη Γερμανία.

Στόχος, σύμφωνα με τον Τομάς Στρομπλ, ανώτατο στέλεχος του CDU, είναι να διασφαλιστεί πλέον ότι όσων το αίτημα ασύλου απορρίπτεται θα αναγκάζονται να φύγουν από τη χώρα.

«Σε ένα κράτος το οποίο βασίζεται στη νομοθεσία, πρέπει να είμαστε σε θέση να επιβάλλουμε τον νόμο. Και σε αυτό το σημείο, έχουμε πρόβλημα», υπογράμμισε ο Στρομπλ εξηγώντας ότι οι περισσότεροι μετανάστες οι οποίοι έπρεπε να απελαθούν, ουδέποτε τελικά έφυγαν από τη χώρα.

Το μεταναστευτικό και κυρίως η πολιτική ανοιχτών συνόρων που ακολούθησε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά τη μεταναστευτική κρίση του 2015 – με αποτέλεσμα την εισροή μεταναστών και προσφύγων κυρίως από μουσουλμανικές χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής – δηλητηρίασε τους Γερμανούς Συντηρητικούς και έφερε πέρσι τον συνασπισμό της Άγκελα Μέρκελ στα όρια της κατάρρευσης.

Εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι του CDU «αποστάτησαν» προς το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο εκπροσωπείται πλέον και στα 16 τοπικά κοινοβούλια και είναι το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Μπούντεσταγκ.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης