Γερμανία: Σύρος ανατινάχθηκε έξω από φεστιβάλ - Νεκρός ο δράστης, 12 τραυματίες

Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και 12 τραυματίστηκαν χθες αργά το βράδυ, όταν ένας 27χρονος Σύρος ενεργοποίησε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που έφερε πάνω του, έξω από ένα φεστιβάλ μουσικής στην πόλη Άνσμπαχ της Γερμανίας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 10:12 μ.μ. (τοπική ώρα - 11:12 μ.μ. ώρα Ελλάδας) χθες, ενώ πιθανολογείται ότι νεκρός είναι ο δράστης. Από τους τραυματίες, οι τρεις βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν, ο νεαρός άντρας είχε υποβάλει αίτηση ασύλου, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε πριν από ένα χρόνο. Κατά την ίδια πηγή, ο δράστης είχε κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας προηγουμένως.

Ο ίδιος είπε ότι προφανώς δεν του είχε επιτραπεί η είσοδος στο φεστιβάλ της Άνσμπαχ λίγο πριν την έκρηξη. Ο χώρος του φεστιβάλ εκκενώθηκε από τα 2.000 άτομα που το παρακολουθούσαν.

Είναι το τέταρτο επεισόδιο βίας που σημειώνεται στη Γερμανία μέσα σε μια εβδομάδα κι ενώ η χώρα βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση σοκ μετά από την επίθεση στο Μόναχο την Παρασκευή.

Νωρίτερα χθες, ένας 21χρονος Σύρος πρόσφυγας συνελήφθη αφού σκότωσε μια έγκυο με ματσέτα στο Ρόιτλινγκεν, κοντά στη Στουτγκάρδη. Την περασμένη Δευτέρα ένας πρόσφυγας από το Πακιστάν επιτέθηκε με τσεκούρι και τραυμάτισε πέντε άτομα κοντά στο Βίρτσμπουργκ, στη νότια Γερμανία, προτού σκοτωθεί από τα πυρά αστυνομικών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης