Γερμανία: Κατασκευάζει ράμπες από Lego για αναπηρικά αμαξίδια

Αντιμέτωπη με σειρά μη προσβάσιμων καταστημάτων και προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει το κοινό για ανεμπόδιστες μετακινήσεις, η Γερμανίδα Ρίτα Έμπελ, η οποία χρησιμοποιεί και η ίδια αναπηρικό αμαξίδιο, σκέφθηκε μια εύκολη λύση: ράμπες φτιαγμένες από τουβλάκια Lego.

 «Ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε ξαφνικά να βρεθεί σε ένα αμαξίδιο, όπως εγώ», δήλωσε η 62χρονη από τη γερμανική πόλη Χανάου, η οποία τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα πριν από 25 χρόνια.

Με τη βοήθεια του συζύγου της, η Έμπελ συχνά περνά δύο με τρεις ώρες την ημέρα κατασκευάζοντας ράμπες ειδικής παραγγελίας, οι οποίες περιλαμβάνουν πολλές εκατοντάδες μικρά πλαστικά τουβλάκια που έχουν συγκολληθεί με έως και οκτώ σωληνάρια κόλλας.

Όπως εξήγησε η ίδια, τα ζωντάνα χρώματα τις κάνουν να ξεχωρίζουν στα πεζοδρόμια στο κέντρο των πόλεων.

«Κανείς δεν περνά δίπλα από μια ράμπα Lego χωρίς να την κοιτάξει. Είτε είναι παιδιά που προσπαθούν να ξεκολλήσουν τα τουβλάκια είτε ενήλικες που βγάζουν τα τηλέφωνά τους για να τραβήξουν φωτογραφίες», δήλωσε.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Reuters, η ιδέα της έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τοπικές επιχειρήσεις.

Δεδομένου ότι βασίζεται σε δωρεές, η μεγαλύτερη πρόκληση για την Έμπελ είναι να βρίσκει τουβλάκια, καθώς πολλές οικογένειες δεν θέλουν να τα αποχωριστούν.

Πλέον, η ιδέα της αρχίζει και ταξιδεύει στο εξωτερικό, καθώς έχει εκφραστεί ενδιαφέρον από καταστήματα σε Αυστρία, Ελβετία και Ισπανία, αλλά και από ένα σχολείο στις ΗΠΑ.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης