Γερμανία και Γαλλία δεν είναι αθώοι λέγει ο Γιούνκερ

Γιούνκερ

Γερμανία και Γαλλία παριστάνουν τους αθώους στην ευρωζώνη αλλά δεν είναι δηλώνει ο επικεφαλής του Eurogroup κ. Γιούνκερ. «Είναι μέρος του προβλήματος να παρουσιάζεται η Γερμανία ως η μοναδική ενάρετη χώρα του κόσμου που θα πρέπει να πληρώσει το λογαριασμό για τις υπόλοιπες χώρες. Αυτό είναι ιδιαίτερα προσβλητικό για τους υπόλοιπους», δήλωσε.

Υπενθυμίζει ότι από τις 17 χώρες της ευρωζώνης οι 7 έχουν χαμηλότερο χρέος από τη Γερμανία. «Αυτό όμως δεν αποτελεί θέμα συζήτησης σε μια χώρα που συζητά αδιάκοπα γιατί πρέπει να πληρώνει για την υπόλοιπη Ευρώπη». Στην κριτική του ο κ. Γιούνκερ συμπεριέλαβε και τη Γαλλία.

Σε ερώτηση εάν η πικρία για την ανάμειξη των δυο μεγαλύτερων χωρών της ευρωζώνης είναι ένας από τους λόγους της αποχώρησής του, απάντησε απλώς «ναι» και πρόσθεσε ότι δεν του αρέσει να βλέπει δυο χώρες να συμπεριφέρονται λες και μόνον αυτές αποφασίζουν για τις τύχες της Ευρώπης.

 Παράλληλα, ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε ότι θεωρεί τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ιδανικό διάδοχό του. «Έχει την πλήρη στήριξή μου», είπε.

Τέλος, ο κ. Γιούνκερ τάχθηκε κατά της θέσης του Φρανσουά Ολάντ για επαναδιαπραγμάτευση του δημοσιονομικού συμφώνου και υπέρ των ευρωομολόγων τώρα, αν και παραδέχθηκε ότι είναι μια αναπόφευκτη  απόφαση του μέλλοντος.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης