Γαλλία: Υπαρκτός ο κίνδυνος να εξελιχθεί σε πανδημία ο Covid-19

Τον υπαρκτό κίνδυνο να μετατραπεί σε πανδημία η έως σήμερα επιδημία του Covid-19 επεσήμανε ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.  Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), πανδημία υφίσταται όταν μία ασθένεια παίρνει παγκόσμιες διαστάσεις.

«Είναι και υπόθεση εργασίας και υπαρκτός κίνδυνος», δήλωσε ο Βεράν στον γαλλικό ραδιοσταθμό France Info, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η  Γαλλία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει όλες τις πιθανότητες και το σύστημά της υγείας είναι επαρκώς εξοπλισμένο.

Τέσσερις ασθενείς, οι οποίοι έχουν προσβληθεί από τον Covid-19, νοσηλεύονται στη Γαλλία. Ένας 80χρονος Κινέζος τουρίστας, ο οποίος πέθανε από τον νέο κοροναϊό την περασμένη εβδομάδα στη Γαλλία, αποτελεί το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα του ιού στην Ευρώπη.

Ο αριθμός των νεκρών στην Κίνα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των κινεζικών αρχών, ανέρχεται στους 1.868.

Για την εξέλιξη της επιδημίας ερωτήθηκε χθες και ο επικεφαλής του προγράμματος εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ δρ. Μάικ Ράιαν, ο οποίος επανέλαβε τη θέση που τηρεί σταθερά ο Οργανισμός.

«Το ζήτημα είναι αν βλέπουμε ευρεία μετάδοση σε κοινότητες εκτός της Κίνας και προς το παρόν δεν παρατηρούμε κάτι τέτοιο», τόνισε.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης