Γαλλία - Νόσος Καβασάκι: 152 πιθανά κρούσματα σε παιδιά

Συναγερμός έχει σημάνει στη Γαλλία καθώς οι Αρχές ανακοίνωσαν πως έχουν εντοπίσει 152 πιθανές περιπτώσεις της νόσου Καβασάκι σε παιδιά, τη στιγμή που εξετάζεται η σύνδεση της ασθένειας με τον κορωνοϊό.

«Για 98 από τις περιπτώσεις αυτές, μια πιθανή σύνδεση με την ασθένεια έχει εντοπιστεί, για άλλες διενεργείται ακόμη έρευνα, ενώ σε ορισμένες δεν έχει διαπιστωθεί κάποια σχέση» είπε ο γενικός Διευθυντής Υγείας, Ζερόμ Σαλομόν, μετά την ενημέρωση για τα νέα θύματα από τον κορωνοϊό στη Γαλλία.

«Είχαμε μια εικόνα από τα μέσα Απριλίου. Διαβεβαιώνω τους γονείς: Αν έχουν την παραμικρή αμφιβολία έπειτα από πυρετό, πρέπει να επικοινωνούν με τον παιδίατρό τους. Με την κατάλληλη θεραπεία η εξέλιξη (της ασθένειας) είναι σε γενικές γραμμές πολύ θετική» σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας της Γαλλίας.

Την περασμένη εβδομάδα ένα παιδί 9 ετών, που εμφάνιζε συμπτώματα παρόμοια με της νόσου Καβασάκι τα οποία έχουν παρατηρηθεί σε παιδιά που προσβάλλονται από τον κορωνοϊό, άφησε την τελευταία του πνοή στη Γαλλία. Αυτός ήταν ο πρώτος θάνατος που καταγράφεται στη χώρα από τη φλεγμονώδη αυτή πάθηση.

Το παιδί πέθανε από «μυοκαρδίτιδα», μια φλεγμονή στην καρδιά, ενώ τα μικροβιολογικά τεστ που διενεργήθηκαν έδειξαν ότι «είχε έρθει σε επαφή» με τον κορωνοϊό, αλλά δεν είχε εμφανίσει συμπτώματα της covid-19, διευκρίνισε ο καθηγητής Φαμπρίς Μισέλ, επικεφαλής του τομέα παιδιατρικής ανάνηψης του πανεπιστημίου La Timone στη Μασσαλία, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες της εφημερίδα La Provence.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης