Γαλλία : Έτοιμη να κυριαρχήσει στον κόσμο

Η Γαλλία εξασφάλισε την συμμετοχή της, στον τρίτο τελικό Μουντιάλ, στα έξι τελευταία Παγκόσμια Κύπελλα. Και αυτό έχει γίνει χωρίς να έχει μαζί της στη Ρωσία, παίκτες όπως οι Λαπόρτ, Ραμπιό, Μπακαγιόκο, Παγιέ, Κομάν, Μπεν Γιεντέρ, Λακαζέτ, Μαρσιάλ και Μπενζεμά, που παρακολουθούν την κορυφαία διοργάνωση από την τηλεόραση.

Καμία άλλη εθνική ομάδα δεν έχει τόσες εναλλακτικές λύσεις, έναν τόσο μακρύ κατάλογο διάσημων ονομάτων. Και το καλύτερο, είναι ότι πολλοί από αυτούς εξακολουθούν να έχουν μπροστά τους πάνω από …μισή καριέρα.

Η Γαλλία δείχνει τρομακτική, έστω κι αν σε αυτό το Μουντιάλ δεν …καταβροχθίζει τους αντιπάλους, είναι ήρεμη, αλλά πάντα αξιόπιστη, έτοιμη όμως να «χτυπήσει» σαν …βαριοπούλα την ομάδα που βρίσκεται απέναντί της.

Η ωριμότητα του Γκριεζμάν, η ταχύτητα και η ποιότητα του Μπαπέ, η σκληρή δουλειά του Πογκμπά, μία άμυνα αξεπέραστη και ένας τερματοφύλακας εξαιρετικός. Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους η Γαλλία θα παίξει ξανά σε έναν τελικό. Και αυτήν την φορά, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ισπανική εφημερίδα Marca σε σχετική της ανάλυση, φαίνεται δύσκολο να της ξεφύγει το τρόπαιο.

Το καλύτερο από όλα, ή το χειρότερο για όσους δεν είναι Γάλλοι, είναι ότι η ημερομηνία λήξης αυτής της επιλογής δεν βρίσκεται κοντά, δεν είναι καν στην απέναντι γωνία. Απλά πρέπει να δει κάποιος την άμυνά της. Οι Λούκας Ερνάντες και Μπενζαμέν Παβάρ στα δύο άκρα, είναι 22 ετών. Οι δύο κεντρικοί αμυντικοί, Σαμουέλ Ουμτιτί και Ραφαέλ Βαράν, αποτελούν το καλύτερο ζευγάρι στον κόσμο αυτή την στιγμή, είναι 25 ετών. Ίδια ηλικία έχει και ο Πολ Πογκμπά, ενώ ο Αντουάν Γκριεζμάν είναι στα 27.

Σε επίπεδο ονομάτων, λίγες εθνικές ομάδες μπορούν να ανταγωνιστούν αυτήν την στιγμή, την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ. Ίσως δεν είναι υπερβολική, η άποψη σύμφωνα με την οποία, ο Γάλλος εκλέκτορας, θα μπορούσε να καλέσει ένδεκα που δεν πήρε μαζί του σε αυτό το Μουντιάλ και να αποτελούσαν την πιο δύσκολη …αντίπαλο της εθνικής Γαλλίας.

Η Γαλλία κυριαρχεί στην παγκόσμια σκηνή το 2018. Ο τίτλος που την περιμένει, δείχνει να της …κλείνει το μάτι. Όμως το σημαντικό είναι πως αποτελεί εκτός από το παρόν και το μέλλον. Είναι μια παγκόσμια υπερδύναμη, που δεν ολοκληρώνει την διαδρομή της στη Ρωσία…

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης