Γάζα: Ισραηλινά πλήγματα μετά την εκτόξευση ρουκέτας κατά της πόλης Μπιρ Σέβα

Στόχους στη Λωρίδα της Γάζας πλήττουν αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ, μετά την εκτόξευση νωρίτερα σήμερα μιας ρουκέτας από τον παλαιστινιακό θύλακα η οποία έπληξε σπίτι στην πόλη Μπιρ Σέβα, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Όπως γνωστοποίησε το επιτελείο των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων, δεν υπήρξαν θύματα από την εκτόξευση της ρουκέτας.

Mέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ποια οργάνωση εκτόξευσε τη ρουκέτα, αλλά η ισραηλινή κυβέρνηση καθιστά πάντα υπεύθυνη τη Χαμάς για ό,τι συμβαίνει στον θύλακα υπό τον έλεγχό της και πλήττει συστηματικά θέσεις του ισλαμιστικού κινήματος σε αντίποινα.

Την Τρίτη, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν υποστήριξε ότι είναι ανάγκη να καταφερθεί ένα εξαιρετικά «σκληρό πλήγμα» στη Χαμάς στη Γάζα, σημειώνοντας ότι την απόφαση δεν θα τη λάβει ο ίδιος, αλλά το συμβούλιο ασφαλείας της κυβέρνησης, που συνεδριάζει σήμερα, σύμφωνα με ΜΜΕ.

Ο Λίμπερμαν διέταξε σήμερα το πρωί να κλείσουν τα δύο συνοριακά σημεία διέλευσης που συνδέουν το Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας, αυτό του Ερέζ για τους πολίτες και αυτό του Κερέμ Σαλόμ για τα αγαθά, καθώς και να περιοριστεί η θαλάσσια περιοχή όπου επιτρέπεται η αλιεία στους Παλαιστίνιους από τα 6 στα τρία μίλια, γνωστοποίησαν οι υπηρεσίες του.

Οι εχθροπραξίες καταγράφονται σε μια περίοδο αναζωπύρωσης της έντασης, που έχει εγείρει φόβους για το ξέσπασμα νέας σύρραξης ανάμεσα στο Ισραήλ και παλαιστινιακές οργανώσεις, κυρίως τη Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης