Β. Κορέα: Δοκιμή νέου τακτικού κατευθυνόμενου όπλου επέβλεψε ο Κιμ

Τη δοκιμή τακτικού, κατευθυνόμενου όπλου νέου τύπου επέβλεψε την Τετάρτη ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας KCNA.

Το πρακτορείο δεν έδωσε λεπτομέρειες για το είδος του όπλου, το γεγονός ωστόσο ότι χρησιμοποίησε τον όρο «τακτικό» υπονοεί ότι δοκιμάστηκε οπλικό σύστημα με μικρό δραστικό βεληνεκές, όχι κάποιος διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος που θα μπορούσε να θεωρηθεί απειλή για τις ηπειρωτικές ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πύραυλος που εκτοξεύθηκε έχει «ιδιαίτερη μέθοδο κατευθυνόμενης πτήσης» και «ισχυρή γόμωση».

Πρόκεται για την πρώτη δοκιμή οπλικού συστήματος στην οποία προχώρησε η Βόρεια Κορέα μετά τη δεύτερη Σύνοδο Κορυφής με τις ΗΠΑ στο Ανόι του Βιετνάμ τον Φεβρουάριο, η οποία τερματίστηκε πρόωρα, χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε συμφωνία ανάμεσα στον Κιμ και τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Την περασμενη εβδομάδα οι Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν εξέφρασαν την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν σε μία νέα – την τρίτη κατά σειρά - Σύνοδο.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δήλωσε ότι «περιμένει υπομονετικά» έως το τέλος του 2019, προκειμένου οι ΗΠΑ να λάβουν «θαρραλέες αποφάσεις». Διαβεβαίωσε παράλληλα, ότι η προσωπική του σχέση με τον Ντόναλντ Τραμπ παραμένει «εξαιρετική», παρά τη δυσμενή τροπή της τελευταίας διμερούς συνάντησης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σε ανάρτησή του στο Twitter επιβεβαίωσε τις «εξαιρετικές σχέσεις», προσθέτοντας ότι μία τρίτη Σύνοδος «θα ήταν καλή ώστε να κατανοήσουμε πλήρως πού στέκεται ο καθένας μας».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης