Βόμβα στα θεμέλια της Γερμανικής κοινωνίας το ακροδεξιό κόμμα

Το περιοδικό Spiegel, αποκαλύπτει την μαύρη Βίβλο των γερμανών νεοναζί που περιλαμβάνει 3051 πειστήρια και 1.147 σελίδες με απόρρητες πληροφορίες και είναι στα χέρια των κρατικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με ανάλυση του φακέλου από το γερμανικό περιοδικό, τα τοπικά υπουργεία Εσωτερικών της Γερμανίας και αξιωματούχοι της εγχώριας Υπηρεσίας Πληροφοριών της χώρας, του Γραφείου για την Προστασία του Συντάγματος έχουν δημιουργήσει έναν κατάλογο με ομιλίες, πράξεις βίας και δημόσιες εμφανίσεις που θα μπορούσαν να αποδείξουν ότι το ακροδεξιό κόμμα NPD όχι μόνο απαξιεί το γερμανικό κράτος, αλλά και ότι το καταπολεμά.

Η προσπάθεια κατάργησής του δεν θα είναι εύκολη, καθώς μια πρώτη απόπειρα, το 2003, απέτυχε εξαιτίας του μεγάλου αριθμού πληροφοριοδοτών που είχαν διεισδύσει σε αυτό. Το NPD κατέχει έδρες τόσο στην Άνω όσο και στην κάτω γερμανική Βουλή και λαμβάνει εκατομμύρια ευρώ από κυβερνητική χρηματοδότηση. Ως το πλέον ισχυρό και ενδεδειγμένο μέσο έκφρασης της γερμανικής ακροδεξιάς, ενδεχόμενη κατάργηση του αναμένεται να ταράξει σημαντικά τα νερά στους κύκλους των ακροδεξιών φανατικών.

Όπως δηλώνουν κορυφαίοι γερμανοί πολιτικοί, δεν υπάρχει η πολυτέλεια αποτυχίας κατάργησής του για δεύτερη φορά. Πράγματι, ο φάκελος περιέχει σε μεγάλο βαθμό απόρρητες πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί κατά κύριο λόγο χωρίς τη βοήθεια επί πληρωμή πληροφοριοδοτών.
Ο φάκελος σκιαγραφεί την εικόνα ενός βαθιά ρατσιστικού κόμματος που έχει στενούς δεσμούς με τον ιστορικό ναζισμό και βλέπει τη σύγχρονη Γερμανία ως ένα «εντελώς παθολογικό» κράτος που ήδη διανύει «τις τελευταίες του ημέρες».
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης