Βρετανικά F-35 στην Κύπρο με το βλέμμα στη Συρία

Έτοιμα για επιχειρήσεις με βάση επιχειρήσεων τη Μεγαλόνησο είναι τα βρετανικά μαχητικά F-35 Lightning II σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sky News. Δεν αποκλείεται μάλιστα να χρησιμοποιηθούν σε επιχειρήσεις σε Συρία και Ιράκ το ερχόμενο καλοκαίρι.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ τα μαχητικά τελευταίας τεχνολογίας αναμένεται να φθάσουν στην Κύπρο την ερχόμενη Άνοιξη προκειμένου να συνδράμουν στις επιχειρήσεις των Βρετανών κατά του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους. 

Το βρετανικό ειδησεογραφικό φιλοξενεί δηλώσεις του υπεύθυνου για ζητήματα άμυνας και ασφάλειας των Βάσεων, Γκάβιν Ουίλιαμσον, ο οποίος ανέφερε ότι τα «εκπληκτικά F35 είναι έτοιμα για επιχειρήσεις. Δεν θα εισέλθω σε λεπτομέρειες και θα αρκεστώ να δηλώσω ότι αυτά τα μαχητικά θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να κρατήσουν ασφαλή την χώρα μας. Τις τελευταίες 19 μέρες έχουμε παρακολουθήσει 10 επιχειρήσεις κατά του IK».

«Δεν μπορούμε να μείνουμε στάσιμοι και δεν μπορούμε να εκλάβουμε ως δεδομένο ότι το ΙΚ έχει νικηθεί. Η είδηση αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι αποχωρούν τα στρατεύματά τους από Συρία»,

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης