Βρετανία: Φόβοι για 50.000 κρούσματα την ημέρα

Τα όποια μέτρα ληφθούν από την βρετανική κυβέρνηση για τον περιορισμό της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού θα διαφέρουν από εκείνα της προηγούμενης φοράς, όπως διευκρίνισε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ ερωτηθείς για την πιθανότητα ενός νέου lockdown.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος θα μιλήσει για τα νέα μέτρα αύριο, εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής ενός δεύτερου εθνικού lockdown εξαιτίας της Covid-19 καθώς επιταχύνεται η διάδοση του νέου κορωνοϊού.

Τα νέα κρούσματα αυξάνονται κατά τουλάχιστον 6.000 την ημέρα στη Βρετανία, σύμφωνα με τα δεδομένα, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία διπλασιάζονται κάθε οκτώ ημέρες και το σύστημα των διαγνωστικών τεστ δέχεται μεγάλη πίεση.

Η Βρετανία θα πρέπει να ελέγξει τον κορωνοϊό τώρα ώστε τα Χριστούγεννα να είναι όσο πιο φυσιολογικά γίνεται, είπε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

"Όσο περισσότερο μπορέσουμε να ελέγξουμε τώρα τον ιό και να σταματήσουμε τώρα την εξάπλωση, τόσο ευκολότερο θα είναι να κάνουμε Χριστούγεννα που να είναι όσο πιο φυσιολογικά γίνεται. Ειλικρινά ελπίζω να φτάσουμε σε αυτό το στάδιο. Αν τώρα το πράγμα ξεφύγει από τον έλεγχο, θα χρειαστεί να λάβουμε αυστηρότερα μέτρα μελλοντικά", δήλωσε σε συνέντευξή του στο ITV.

Ο ίδιος είπε ότι επιθυμία του είναι να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία και να αποφευχθεί μια επιστροφή στην μαζική τηλεκπαίδευση.

"Τα σχολεία δεν είναι ο τόπος μετάδοσης (του ιού), κυρίως οι κοινωνικές συναναστροφές είναι", σημείωσε.

Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Βρετανία διπλασιάζονται σχεδόν κάθε επτά ημέρες και, αν συνεχιστεί αυτή η τάση, τότε μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα καταγράφονται περίπου 50.000 νέα κρούσματα ημερησίως, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Πάτρικ Βάλανς, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης.

Ουαλία: Lockdown σε πολλά τμήματα

Μεγάλα τμήματα της Ουαλίας θα τεθούν σε lockdown από σήμερα στις 20.00 ώρα Ελλάδας καθώς εξαπλώνεται ο νέος κορωνοϊός.

Οι νόμοι που σχετίζονται με τον κορονοϊό γίνονται αυστηρότεροι σε τέσσερις διοικητικές περιοχές της Ουαλίας ύστερα από την απότομη αύξηση των κρουσμάτων, δήλωσε ο υπουργός Υείας Βον Γκέτινγκ.

Οι πολίτες δεν θα επιτρέπεται να εξέλθουν ή να εισέλθουν σε αυτές τις περιοχές χωρίς βάσιμο λόγο, όπως η μετακίνηση για λόγους εργασίας ή εκπαίδευσης.

Σκωτία: Νέοι περιορισμοί

Την ίδια ώρα, η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον δήλωσε ότι είναι σχεδόν βέβαιο πως εντός ημερών θα επιβληθούν πρόσθετοι περιορισμοί με στόχο να ανακοπεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού. Η ίδια δήλωσε πως χρειάζονται επειγόντως μέτρα, αλλά πως ελπίζει ότι θα αποφευχθεί ένα καθολικό lockdown σαν αυτό που εφαρμόστηκε τον Μάρτιο.

«Πρέπει να είμαι απολύτως ειλικρινής με τον κόσμο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επιβληθούν επιπλέον περιορισμοί σε όλη τη Σκωτία… τις επόμενες δυο-τρεις ημέρες», δήλωσε η Στέρτζον.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης