Βρετανία: Ποινή φυλάκισης και αποπομπή σε βουλευτίνα γιατί είπε... ψέματα

Στην Ελλάδα του πολιτικού ψεύδους η εν λόγω είδηση μοιάζει αδιανόητη. Η Βρετανίδα βουλευτής Φιόνα Ονασάνια έγινε η πρώτη εν ενεργεία βουλευτής εδώ και τρεις δεκαετίες που καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης επειδή είπε ψέματα στους αστυνομικούς μετά την επιβολή προστίμου σε βάρος της για υπερβολική ταχύτητα. 

Η βουλευτής από το Πίτερμπορο είχε αποπεμφθεί και από το κόμμα των Εργατικών έπειτα από την καταδίκη της για το αδίκημα της διαστρέβλωσης του έργου της Δικαιοσύνης. Εν συνεχεία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών, ενώ στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν και στοιχεία τα οποία αποδείκνυαν ότι η Ονασάνια έγραφε στο κινητό της την ώρα που οδηγούσε.

Αρχικά, η δικηγόρος στο επάγγελμα Φιόνα Ονασάνια είχε αρνηθεί ότι οδηγούσε η ίδια το αυτοκίνητό της, το οποίο είχε εντοπιστεί τον Ιούλιο του 2017 από κάμερες ασφαλείας να κινείται με 41 μίλια την ώρα (περίπου 66 χιλιόμετρα την ώρα) σε περιοχή όπου η μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα ήταν τα 31 μίλια. (50 χιλιόμετρα περίπου). 

«Δεν απογοήτευσες απλά τον εαυτό σου, απογοήτευσες και όλους αυτούς που αναζητούσαν σε εσένα την έμπνευση, το κόμμα σου, το επάγγελμά σου και το Κοινοβούλιο», παρατήρησε ο δικαστής Στιούαρτ Σμίθ, αφού της ανακοίνωσε την ποινή της.

Και κάτι ελληνικό: Η Ονασάνια δεν έχει παραιτηθεί και παραμένει ανεξάρτητη βουλευτής, καθώς αυτή είναι η μοναδική πηγή εισοδήματός της, ωστόσο τόσο οι Εργατικοί όσο και οι Συντηρητικοί έχουν καλέσει τη βουλευτή να παραιτηθεί. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης