Βρετανία: Ουαλία και Μάντσεστερ οδεύουν προς νέο lockdown

Περίπου 6 εκατ. πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων τις επόμενες μέρες, καθώς η Ουαλία και το Μάντσεστερ, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, εξετάζουν πρόσθετα μέτρα μετά τη ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε 16.982 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία της Κυριακής, από 16.717 την προηγούμενη ημέρα.

Μετά από δημόσια συνομιλία με τον δήμαρχο του Μάντσεστερ, Άντι Μπέρνχαχ, ο οποίος κατηγόρησε τον Τζόνσον ότι προσπάθησε να θυσιάσει τη βόρεια Αγγλία για να σώσει τις θέσεις εργασίας στο νότο, ο υπουργός Στέγασης Ρόμπερτ Τζένρικ ανέφερε ότι θα μπορούσε να επιβληθεί lockdown μέσα σε λίγες μέρες.

«Πρέπει να καταλήξουμε σε αυτό το ζήτημα», δήλωσε ο Τζένρικ. Ο Τζόνσον έχει απειλήσει να επιβάλει lockdowns ενάντια στη βούληση των τοπικών επικεφαλής εάν δεν είναι δυνατή μία συμφωνία.

Η αποκεντρωμένη ουαλική κυβέρνηση αναμένεται τη Δευτέρα να ανακοινώσει μια πιθανή σειρά «πρόσθετων μέτρων για τον έλεγχο του ιού.

«Υπάρχει μια αυξανόμενη συναίνεση πως πρέπει τώρα να εισαγάγουμε ένα διαφορετικό σύνολο μέτρων και δράσεων για την αντιμετώπιση του ιού, καθώς εξαπλώνεται στην Ουαλία πιο γρήγορα κατά τους φθινοπωρινούς μήνες και τους χειμερινούς που έρχονται», δήλωσε εκπρόσωπος της ουαλικής κυβέρνησης.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης