Βρετανία : Με άτακτο Brexit θα μπει τέλος στην ελεύθερη διακίνηση προσώπων

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα επιδιώξει να τερματίσει την ελευθερία κίνησης των προσώπων το συντομότερο δυνατό, αν η Βρετανία αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση χωρίς να έχει προηγουμένως επιτευχθεί συμφωνία για τους όρους, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Εσωτερικών στο Λονδίνο.

Για μια μεταβατική περίοδο, οι πολίτες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) και τα μέλη των οικογενειών τους — η διατύπωση συμπεριλαμβάνει τους υπηκόους της Ελβετίας — θα μπορούν να εισέρχονται στο ΗΒ για επισκέψεις, σπουδές ή για να εργαστούν, όπως ακριβώς και σήμερα, διαβεβαίωσε το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών στην ανακοίνωσή του.

Ωστόσο, για παραμονές μεγαλύτερες από χρονικό διάστημα τριών μηνών, θα υποχρεούνται να υποβάλλουν αιτήσεις για Ευρωπαϊκές Προσωρινές Αδειες Παραμονής, προστίθεται στο κείμενο. Αυτές οι άδειες θα είναι έγκυρες για περίοδο τριών ετών.

Σε περίπτωση που επιθυμούν να παραμείνουν στη χώρα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών ετών, οι πολίτες της ΕΕ θα υποχρεούνται να υποβάλλουν αιτήσεις βάσει του νέου συστήματος μετανάστευσης με κριτήριο τις ικανότητες, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ το 2021, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης