Βραζιλία : Τουλάχιστον 245 νεκροί μετά από φωτιά που ξέσπασε σε club !

φωτια , βραζιλια

Ασύλληπτη είναι η τραγωδία που έλαβε χώρα στο club «Kiss» στα νότια της Βραζιλίας, στην περιοχή Santa Maria, όταν ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά, μετά από επίδειξη με πυροτεχνήματα.

Όλα ξεκίνησαν στις 2 τα ξημερώματα, όταν μέλος του συγκροτήματος ή της ομάδας παραγωγής του, άναψε μια φωτοβολίδα, η οποία έβαλε φωτιά στην οροφή, με αποτέλεσμα το club να τυλιχτεί στις φλόγες μέσα σε μερικά μόλις δευτερόλεπτα!

Εκείνη την ώρα, μέσα στο μαγαζί, διασκέδαζαν περίπου 500 άτομα.

Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν δεκάδες ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου, άλλοι πέθαναν από ασφυξία, εισπνέοντας τα εκλυόμενα, τοξικά αέρια. Περίπου 15 πτώματα εντοπίστηκαν στις τουαλέτες. Κατέφυγαν εκεί στην προσπάθειά τους να αποφύγουν την ασφυξία.

Η πρόεδρος της Βραζίλίας Ντίλμα Ρούσεφ διέκοψε εσπευσμένα την επίσκεψη της στη Χιλή και επιστρέφει στη χώρα. Εντός της ημέρας αναμένεται στον τόπο της τραγωδίας.

Μέχρι στιγμής, η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τις σωρούς 159 ατόμων, ενώ ο αριθμός των νεκρών σύμφωνα πάντα με τις τοπικές αρχές, έχει ξεπεράσει τους 245! Ο επικεφαλής των προσπαθειών διάσωσης της στρατιωτικής αστυνομίας, είπε οτι ακόμη απομακρύνονται οι σοροί των θυμάτων από το κλαμπ.

Οι πρώτες πληροφορίες, αναφέρουν πως τα περισσότερα από τα θύματα έχασαν τη ζωή τους είτε από ασφυξία, είτε επειδή ποδοπατήθηκαν στην προσπάθεια τους να διαφύγουν.

Πολλοί από τους θαμώνες του κέντρου δεν κατάφεραν να φτάσουν στην έξοδο κινδύνου και προκλήθηκε πανικός.

Επονται έρευνες για τις συνθήκες ασφαλείας του κλαμπ και τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Την εικόνα κόλασης συμπληρώνουν οι δεκάδες συγγενείς των νεκρών που, συντετριμμένοι, καταφθάνουν στη Σάντα Μαρία μία πόλη με πληθυσμό 250.000 ανθρώπων και ιδιαίτερα έντονο το φοιτητικό στοιχείο καθώς στο κρατικό πανεπιστήμιο (UFSM) που εδρεύει εκεί, σπουδάζουν περίπου 27.000 νέοι.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης