Βρήκε το σπίτι του με τους χάρτες της Google

Κινεζος, απαγωγη, Google Maps,

Η ιστορία του 28χρονου Κινέζου Λούο Γανγκ μοιάζει απίθανη κι όμως είναι αληθινή. Κατόρθωσε, μέσω Google Maps, να επιστρέψει σπίτι του μετά από 23 ολόκληρα χρόνια.

Ο Γανγκ είχε απαχθεί το 1990 σε ηλικία 5 ετών από τη μικρή πόλη Γουάν Αν καθώς περπατούσε για να πάει στο σχολείο

Οι απαγωγείς του τον μετέφεραν παρά στην επαρχία Φουγιάν, περίπου 1.500 χιλιόμετρα μακριά από την Γουάν Αν. Εκεί, μεγάλωσε χωρίς την οικογένειά του.

Ο Λούο θυμόταν ότι στην Γουάν Αν υπήρχαν δύο χαρακτηριστικές γέφυρες, οι οποίες, όπως αποδείχθηκε, του άνοιξαν διάπλατα το δρόμο της επιστροφής στα πάτρια εδάφη.

Η επιθυμία του να ανακαλύψει τη γενέτειρά του τον ώθησε να σχεδιάσει ένα χάρτη της πόλης του, τον οποίο ανάρτησε στην κινέζικη ιστοσελίδα «Bring Lost Babies Home». Η ιστοσελίδα είναι αφιερωμένη στον εντοπισμό παιδιών που έχουν χαθεί από τις οικογένειές τους.

Λίγο καιρό μετά την ανάρτηση του Λούο, ένας εθελοντής του έγραψε ότι ένα ζευγάρι είχε χάσει το γιο του πριν από 23 χρόβια στη μικρή πόλη Γουάν Αν.

Ο Λούο εξέτασε προσεκτικά φωτογραφίες της πόλης στο Google Maps και όταν είδε τις δύο γέφυρες, που είχαν χαραχθεί στη μνήμη του από παιδί, σιγουρεύτηκε ότι η Γουάν Αν ήταν η πόλη όπου γεννήθηκε.

Αμέσως, ήρθε σε επικοινωνία με τους γονείς του και έτσι η οικογένεια ενώθηκε και πάλι, 23 χρόνια μετά την απαγωγή του.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης