Βουλευτικές εκλογές στην Ινδία - Άνοιξαν τα πρώτα εκλογικά τμήματα

Άνοιξαν σήμερα τα πρώτα εκλογικά τμήματα για τις βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν σε επτά φάσεις στην Ινδία, όπου 900 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες. Η διαδικασία δεν αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί προτού περάσουν έξι εβδομάδες.

Στις 91 εκλογικές περιφέρειες από τις συνολικά 543 - σε καθεμία αναδεικνύεται ένας βουλευτής - σε 20 ομόσπονδα κρατίδια και περιοχές διεξάγονται σήμερα εκλογές. Η ψηφοφορία στο σύνολό της προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί τη 19η Μαΐου.

Τα πρώτα εκλογικά τμήματα στην Ινδία άνοιξαν στις 7.00 το πρωί (τοπική ώρα - 4.30 ώρα Ελλάδας) στο ομόσπονδο κρατίδιο Ασάμ.

Ο εθνικιστής ινδουιστής πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, που ασκεί την εξουσία πέντε χρόνια, διεκδικεί την επανεκλογή του σε αυτές τις εκλογές, με φόντο την έξαρση των εντάσεων με το Πακιστάν κι υπό ακόμη πιο αυστηρά από ό,τι συνήθως μέτρα ασφαλείας, μετά τον θάνατο επτά ανθρώπων σε πρόσφατες επιθέσεις εξτρεμιστών αυτονομιστών στο Κασμίρ, συμπεριλαμβανομένου ενός κρατιδιακού βουλευτή του BJP, του κυβερνώντος κόμματος.

Ο Μόντι, το φαβορί της αναμέτρησης, προέτρεψε μέσω Twitter τους πολίτες να πάνε μαζικά να ψηφίσουν, απευθυνόμενος κυρίως στους «νέους» και ειδικά όσους «πρόκειται να ψηφίσουν για πρώτη φορά».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης