Βουλγαρία: Συναγερμός σε όλη τη χώρα λόγω του πολικού ψύχους

βουλγαρία

Σε «πορτοκαλί συναγερμό» παραμένουν όλες οι περιοχές της Βουλγαρίας, πλην μίας, εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν σε όλη τη χώρα.

Στην περιοχή του Μπουργκάς ισχύει ο «κίτρινος συναγερμός» που σημαίνει δυνάμει επικίνδυνο καιρό και απευθύνεται κυρίως στους πολίτες, εφιστώντας τους την προσοχή.

Η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές παραμένει στα χθεσινά επίπεδα-ρεκόρ, με την πόλη Κνέζα, που χθες είχε την τιμητική της στα ρεπορτάζ για την κακοκαιρία ως η πλέον κρύα πόλη της Βουλγαρίας, να έχει «κολλήσει» στους -29 βαθμούς Κελσίου.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το «Sofia News Agency»: Σε άλλες 12 περιοχές της χώρας, στις 5 η ώρα τα ξημερώματα, το θερμόμετρο ήταν σε επίπεδα κάτω του -20 (Τσίρπαν -25, Πλόβντιβ -24, Ντράγκομαν -23 κ.ο.κ.)

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πως οι θερμοκρασίες… Σιβηρίας θα συνεχιστούν και το επόμενο διήμερο, συνοδευόμενες από χιόνι και ισχυρούς ανέμους.

Οι αρχές συστήνουν στους πολίτες να μένουν στο σπίτι και να περιορίζουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους με το αυτοκίνητο.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Καθημερινή

Δείτε επίσης