Βορειοκορεάτης στρατιωτικός αυτομόλησε μαζί με πολίτη στη Ν. Κορέα

Αξιωματικός του στρατού της Βόρειας Κορέας, συνοδευόμενος από πολίτη, αυτομόλησε στη Νότια Κορέα μέσω της Κίτρινης Θάλασσας, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα κυβερνητική πηγή.

«Ένα πλοιάριο εντοπίστηκε στα νερά βόρεια του Μπαενγκιέονγκ», νησιού που βρίσκεται κοντά στα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας, σύμφωνα με την πηγή, η οποία εξήγησε στο νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap ότι ο Βορειοκορεάτης αξιωματικός, διοικητής του στρατού, συνοδευόταν από πολίτη και ότι «εξέφρασαν την επιθυμία να αυτομολήσουν».

Εκπρόσωπος του λιμενικού δήλωσε ότι διεξάγεται έρευνα, χωρίς να δώσει άλλες εξηγήσεις.

Πρόκειται για τον 14ο Βορειοκορεάτη που αυτομολεί στη Νότια Κορέα από το 2000 και τον πρώτο αξιωματικό του στρατού από το 2008, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο YTN.

Εξάλλου είναι η πρώτη λιποταξία Βορειοκορεάτη μετά την ιστορική σύνοδο τον Απρίλιο μεταξύ του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν και του προέδρου της Νότιας Κορέας Μουν Τζε Ιν.

Τον Νοέμβριο, Βορειοκορεάτης στρατιώτης έφτασε ως τα σύνορα μεταξύ των δύο Κορεών και κατάφερε να περάσει στη Νότια Κορέα υπό τα σφοδρά πυρά των στρατιωτών της Βόρειας Κορέας

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης