Βομβιστική επίθεση στο Πακιστάν σε ομάδα εμβολιασμού πολιομυελίτιδας

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση σε μια ομάδα εμβολιασμού πολιομυελίτιδας στο βορειοδυτικό Πακιστάν, σύμφωνα με αξιωματούχους. Bόμβα εξερράγη καθώς η αστυνομία συνόδευε την ομάδα περνώντας μέσα από την επαρχία Khyber Pakhtunkhwa κοντά στα σύνορα του Αφγανιστάν. Η επίθεση είναι η τελευταία σε μια σειρά στόχευση ομάδων πολιομυελίτιδας στη χώρα.

Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, αλλά οι Ταλιμπάν αντιτίθενται τα καθεστώτα της πολιομυελίτιδας, την οποία θεωρούν ως κάλυψη για τη διεθνή κατασκοπεία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η συνοδεία χτυπήθηκε από δύο ξεχωριστές βόμβες. Οι εκρήξεις φέρεται να ακολουθήθηκε από μια άγρια ​​μάχη βολών ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και τους μαχητές. Αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι οι άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση και μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο. Ορισμένοι από τους τραυματίες λέγεται ότι είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Το Πακιστάν είναι μια από τις τρεις χώρες όπου η πολιομυελίτιδα παραμένει ενδημική, μαζί με τη Νιγηρία και το Αφγανιστάν . Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, στο Πακιστάν καταγράφηκαν 91 περιπτώσεις πολιομυελίτιδας πέρυσι και 58 το 2012.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης