Βερμούδες: Στο μάτι του κυκλώνα Γκονζάλο-Σε επιφυλακή οι Αρχές

Το νησιωτικό σύμπλεγμα των Βερμούδων πλήττει από το βράδυ της Παρασκευής ο τυφώνας Γκοζάλο, με ανέμους που φτάνουν τα 230χλμ/ώρα.

«Τουλάχιστον ένα μέρος του νησιού, αν όχι ολόκληρο το νησί, πρόκειται να βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα» δήλωσε ο ειδικός του αμερικανικού κέντρου παρακολούθησης των ακραίων καιρικών φαινομένων Στέισι Στιούαρτ.

Ο Γκονζάλο, που είναι η ισχυρότερη καταιγίδα η οποία χτυπά το μικρό αρχιπέλαγος του Ατλαντικού την τελευταία δεκαετία, αναβαθμίστηκε σε κυκλώνα κατηγορίας 4 την Πέμπτη μεταφέροντας ανέμους ταχύτητας 230 χιλιομέτρων την ώρα.

Ωστόσο, προσεγγίζοντας τις ακτές του συμπλέγματος των Βερμούδων την Παρασκευή, αποδυναμώθηκε γεγονός που θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο. 

Ο κυβερνήτης των Βερμούδων Τζορτζ Φέργκιουσον συνέστησε στους περίπου 65.000 κάτοικους της επικράτειας να μείνουν μακριά από τους δρόμους και να παρακολουθούν τα έκτακτα δελτία.

Ο Γκονζάλο είναι ο πρώτος κυκλώνας κατηγορίας 4 στον Ατλαντικό από το 2011. Υπενθυμίζεται ότι ο κυκλώνας Φαμπιάν που σφυροκόπησε τις Βερμούδες το 2003 και προκάλεσε ζημιές ύψους 300 εκατ. δολαρίων ήταν κατηγορίας 3.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/με πληροφορίες από in

Δείτε επίσης