Βενεζουέλα: Αστυνομικός νεκρός στη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε από πυροβολισμό στη διάρκεια μιας πορείας διαμαρτυρίας δεκάδων χιλιάδων στο Καράκας της Βενεζουέλας αργά χθες, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Νέστορ Ρεβερόλ. Ο ίδιος ανέφερε ότι άλλοι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Οι διαδηλωτές έκλεισαν κομβικά σημεία στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, απαιτώντας την παραίτηση του σοσιαλιστή προέδρου Νικολάς Μαδούρο, του οποίου η κυβέρνηση, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, έχει μεταμορφωθεί σε δικτατορία.

Τα τοπικά μέσα διέδωσαν ότι υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, η οποία έριξε δακρυγόνα σε επαρχιακές πρωτεύουσες. Μερικοί διαδηλωτές είπαν ότι δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο Καράκας γιατί η κυβέρνηση έχει κλείσει δρόμους και σταθμούς τρένων.

Σύμφωνα με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες, στις χθεσινές συγκρούσεις τραυματίστηκαν επίσης πάνω από 120 άτομα.

Την Τρίτη, το κοινοβούλιο, που ελέγχεται από την αντιπολίτευση, ξεκίνησε μια πολιτική δίκη του Μαδούρο με κατηγορία την παραβίαση του συντάγματος.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης