Βανδαλισμοί συγκλονίζουν την ταραγμένη Λιβύη

Συντηρητικοί σαλαφιστές κατέστρεψαν με μπουλντόζες και εκρηκτικα δύο ιερά για τους μουσουλμάνους σούφι, μνημεία στην πόλη Ζλιτάν και την πρωτεύουσα Τρίπολη, την Παρασκευή και το Σάββατο.

Οι εξτρεμιστές Ισλαμιστές κατέστρεψαν στην τελευταία κατοικία του σεΐχη Αμπντεσαλέμ Αλ-Ασμάρ στη δυτική Συρία την Παρασκευή και έβαλαν φωτιά στην ιστορική βιβλιοθήκη δίπλα στο τζαμί, αφού προηγουμένως είχαν εισβάλει και έσκισαν πολλά από τα ιστορικά βιβλία.

Όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του Reuters στην πόλη Ζλιτάν, 160 χλμ. δυτικά της Τρίπολης, ο θόλος του τζαμιού έχει γκρεμιστεί και ο μιναρές είναι διάτρητος από σφαίρες.

Μια άλλη ομάδα σαλαφιστών κατέστρεψαν με μπουλντόζες το μαυσωλείο Αλ Σαάμπ αλ Νταχμάν, κοντά στο κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας, Τρίπολης. Αυτόπτες μάρτυρες μιλάνε για καταστροφή ενός τρίτου μαυσωλείου, του σεΐχη Αχμεντ αλ Ζαρούκ, το Σάββατο κοντά στη Μισράτα.

Οι αρχές της Λιβύης προσπαθούν εδώ και καιρό χωρίς επιτυχία να θέσουν υπό τον έλεγχο τους μια ένοπλη ισλαμικη πολιτοφυλακή, οι άνδρες των οποίων αρνούνται να παραδώσουν τα όπλα μετά την λήξη της επανάστασης κατά του Μουαμάρ Καντάφι.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης