Βάζουν όρους στην Μέρκελ για συγκυβέρνηση - Νέες εκλογές είναι μια πιθανότητα

H Μέρκελ δεν θριάμβευσε στις εκλογές όπως περιγράφουν διάφορα ΜΜΕ. Δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Αν σχηματίσει τότε θα πρέπει να δεχθεί αλλαγές στην πολιτική της. Κι αν δεν βρεί εταίρο τότε θα έχουμε και πάλι εκλογές!

Στους Σοσιαλδημοκράτες έκανε την πρώτη «κρούση» η Μέρκελ αναζητώντας εταίρο για την τρίτη θητεία στην καγκελαρία και η αντίστοιχη απάντηση-«κρούση» ήρθε από τον Μάρτιν Σουλτς. Ο   σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος το Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς τόνισε ότι η καγκελάριος πρέπει να λάβει υπόψη τα κοινωνικά προβλήματα στην Ευρώπη.

«Κυρίως στο πεδίο της αντιμετώπισης της υψηλής ανεργίας των νέων στις χώρες της κρίσης θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες» ξεκαθάρισε ο Σουλτς σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel.

Οι δηλώσεις του σοσιαλδημοκράτη πολιτικού ερμηνεύονται ως συγκεκριμένος όρος προς τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU/CSU) της καγκελαρίου Μέρκελ προκειμένου το SPD να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνασπισμού. 

Αναφερόμενος στην πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ευρώπη, ο Μάρτιν Σουλτς υπογραμμίζει ότι «αυτή την πολιτική δεν θα μπορέσει να την συνεχίσει η Μέρκελ».

Η Μέρκελ δεν θέλει να επιλέξει μία κυβέρνηση μειοψηφίας -το είχε αποκλείσει ήδη τις πρώτες ώρες μετά τις εκλογές, ενώ ακόμη δεν ήταν σαφές εάν θα είχε αυτοδυναμία μίας ή δύο εδρών στην Μπούντεσταγκ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης