Αφγανιστάν: Tην αναγγελία της εαρινής επίθεσης των Ταλιμπάν καταδικάζει το Σ.Α. του ΟΗΕ

Την αναγγελία των Ταλιμπάν για την ετήσια εαρινή επίθεσή τους, η οποία «θα έχει μοναδικό αποτέλεσμα περισσότερα δεινά και καταστροφές για τον αφγανικό λαό» καταδίκασε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Οι εκκλήσεις για περισσότερες μάχες δεν προωθούν τον σκοπό της διαρκούς ειρήνης» επισημαίνουν τα 15 κράτη μέλη του Σ.Α. του ΟΗΕ σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν.

«Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας απευθύνουν σε όλα τα μέρη στη σύγκρουση να αδράξουν την ευκαιρία για την έναρξη διαλόγου μεταξύ των Αφγανών χωρίς αποκλεισμούς και διαπραγματεύσεων που θα φέρουν μια πολιτική συμφωνία», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η οργάνωση των σουνιτών εξτρεμιστών ανταρτών ανακοίνωσε την Παρασκευή όπως κάθε χρόνο την έναρξη της εαρινής της επίθεσης, που συνήθως σηματοδοτεί το έναυσμα της «περιόδου των μαχών», μολονότι τα τελευταία χρόνια οι εχθροπραξίες δεν αναστέλλονται τον χειμώνα.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ καταδίκασε την «ανεύθυνη» κίνηση, ενώ η αφγανική προεδρία εξέφρασε τη λύπη της το Σάββατο διότι η αναγγελία έγινε «τη στιγμή που βρίσκονταν σε εξέλιξη προσπάθειες με πρωτοβουλία της κυβέρνησης για να τερματιστεί ο πόλεμος» και «οι Ταλιμπάν διεξάγουν ειρηνευτικές συνομιλίες» με απεσταλμένους της Ουάσιγκτον.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης