Αφγανιστάν: Οκτώ νεκροί από επίθεση βομβιστή-καμικάζι

Οκτώ άτομα σκοτώθηκαν όταν ένας βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί εν μέσω πλήθους ανθρώπων στην Τζαλαλάμπαντ, στο ανατολικό Αφγανιστάν, όπως ανέφεραν συγκλίνουσες πηγές.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε με ανακοίνωσή της η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ.).

Ο βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά του, ενώ δεκάδες πολίτες διαδήλωναν υπέρ ενός αξιωματικού της τοπικής αστυνομίας που απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αταουλάχ Χογκιάνι, εκπρόσωπος των αρχών της επαρχίας Νανγκαρχάρ. «Δυστυχώς, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, όλοι άμαχοι», ανέφερε, προσθέτοντας πως από την επίθεση τραυματίστηκαν ακόμη 15 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών.

Ο διευθυντής των υπηρεσιών υγείας της επαρχίας επιβεβαίωσε τον απολογισμό των θυμάτων και συμπλήρωσε ότι ορισμένοι από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στη Νανγκαρχάρ, που θεωρείται λίκνο του Ι.Κ. στο έδαφος του Αφγανιστάν, καταγράφεται έντονη δραστηριότητα των Ταλιμπάν. Σύμφωνα με Αφγανούς και Αμερικανούς στρατιωτικούς, το Ι.Κ. χάνει συνεχώς εδάφη στη συγκεκριμένα επαρχία. Η οργάνωση κλιμακώνει ωστόσο τις επιθέσεις της σε άλλες περιοχές του Αφγανιστάν, ιδίως στο ανατολικό της τμήμα και στην πρωτεύουσα Καμπούλ. Ταυτόχρονα, το Ι.Κ. μάχεται εναντίον των Ταλιμπάν σε κάποιες περιοχές.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης