Αφγανιστάν: Δύο σεισμοί προκάλεσαν κατολισθήσεις-φόβοι για 80 νεκρούς

Αφγανιστάν σεισμός με κατολισθήσεις

Δύο σεισμικές δονήσεις που έπληξαν χθες το Αφγανιστάν είχαν σαν αποτέλεσμα να γίνουν κατολισθήσεις σε ορεινό χωριό της χώρας. Τα σωστικά συνεργεία εκφράζουν φόβους για τουλάχιστον 80 νεκρούς.

Οι σεισμοί μεγέθους 5,4 και 5,7 βαθμών σημειώθηκαν με διαφορά 30 λεπτών, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, προκαλώντας την κατολίσθηση βράχων και λάσπης στην απομονωμένη αυτή περιοχή.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Μπαγκλάν δήλωσε ότι 22 σπίτια έχουν θαφτεί, αλλά ότι έχουν ανακαλυφθεί τα πτώματα μόνο δύο γυναικών. Είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται.

«Δεν νομίζουμε ότι θα μπορέσουμε να απομακρύνουμε τα άλλα πτώματα. Θα προσευχηθούμε για τα θύματα», δήλωσε ο κυβερνήτης Αμπντουλ Μαχίντ και πρόσθεσε ότι μια σωστική ομάδα προσπάθησε να απομακρύνει τα συντρίμμια έχοντας στη διάθεσή της μόνο ένα σκαπτικό μηχάνημα.

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι συνεργάζονται με τις αρχές στην περιοχή για να διακριβώσουν τι είδους βοήθεια απαιτείται.

Το βόρειο Αφγανιστάν είναι σεισμογενής περιοχή. Το 2002 σεισμός που σημειώθηκε στην ίδια επαρχία προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 2.000 ανθρώπων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Εθνος

Δείτε επίσης