Αυστραλία: Apple Watch «έδειξε» τον δολοφόνο

«Κλειδί» για την εξιχνίαση της δολοφονίας 57χρονης, στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας, αποδείχθηκε το Apple Watch που έφερε το θύμα στο χέρι του και το οποίο κατέγραφε στοιχεία για τους παλμούς της.

Η 57χρονη Μίρνα Νίλσον είχε εντοπιστεί νεκρή εντός της οικίας της τον Σεπτέμβριο του 2016.

Σύμφωνα με το δίκτυο της Αυστραλίας ABC, η θετή κόρη του θύματος, Κάρολιν Ντέλα Ρόουζ Νίλσον, υποστήριξε τότε πως ομάδα αγνώστων ανδρών είχε διαπληκτισμό με τη μητέρα της εκτός του σπιτιού για περίπου 20 λεπτά, το βράδυ που διεπράχθη η ανθρωποκτονία.

Ακολούθως, όπως κατέθεσε στην αστυνομία η θετή κόρη του θύματος, η ομάδα των ανδρών εισέβαλε στο σπίτι περίπου στις 10 μ.μ. και επιτέθηκε στην 57χρονη, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή.

Η Κάρολιν Ντέλα Ρόουζ Νίλσον ανέφερε επίσης πως η ίδια δεν είδε την επίθεση επειδή ήταν δεμένη και φιμωμένη σε άλλο χώρο του σπιτιού, καθώς και ότι κατάφερε να λυθεί αμέσως μετά το συμβάν, ειδοποιώντας άμεσα τους γείτονες.

Ωστόσο, μετά από ανάλυση των δεδομένων του Apple Watch του θύματος, οι αρχές κατέληξαν προ ολίγων ημερών στο συμπέρασμα πως η θετή κόρη του θύματος κατασκεύασε την όλη ιστορία, καθώς ήταν εκείνη που σκότωσε την 57χρονη.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι καρδιακοί παλμοί της 57χρονης, τους οποίους κατέγραφε το ρολόι της, έδειξαν ότι η επίθεση συνέβη στις 6.38 μ.μ., με το θύμα να αφήνει την τελευταία του πνοή επτά λεπτά αργότερα, αρκετές ώρες δηλαδή προτού η θετή κόρη ειδοποιήσει τους γείτονες και την αστυνομία.

Μάλιστα, από την ανάλυση προκύπτει ότι το θύμα μάλλον αιφνιδιάστηκε, καθώς δεν προέκυψαν ενδείξεις που να δείχνουν ότι προηγήθηκε λογομαχία πολλών λεπτών.

Εξάλλου, τα δείγματα DNA που ελήφθησαν από το σπίτι δεν συμβάδιζαν με την εκδοχή της θετής κόρης του θύματος, περί εισβολής αγνώστων στο σπίτι, ενώ ούτε και οι γείτονες αντιλήφθηκαν κάποια λογομαχία εκτός του σπιτιού.

Κατά τις αρχές, η ύποπτη για τη δολοφονία εκμεταλλεύτηκε τις περίπου τρεις ώρες που μεσολάβησαν από την επίθεση μέχρι την καταγγελία του περιστατικού, προκειμένου να καθαρίσει τον χώρο όπου διεπράχθη το έγκλημα, καλύπτοντας έτσι τα ίχνη της.

Πλέον, με τα νέα δεδομένα σε βάρος της, η Κάρολιν Ντέλα Ρόουζ Νίλσον θα καθίσει εκ νέου «στο σκαμνί» τον Ιούνιο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης