Αυστραλία: Κλείνουν τα σύνορα Βικτόριας - Νέας Νότιας Ουαλίας μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού

Το κλείσιμο, επ’ αόριστον, των συνόρων ανάμεσα στις δύο πολυπληθέστερες πολιτείες της Αυστραλίας, τη Βικτόρια και τη Νέα Νότια Ουαλία, από το μεσημέρι της Τρίτης, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Βικτόριας, Ντάνιελ Άντριους, εν μέσω του έξαρσης της πανδημίας στην πολιτεία του.

Οι αρχές της Βικτόριας κατέγραψαν 127 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες - τον υψηλότερο αριθμό αφότου άρχισε η πανδημία.

Ανακοίνωσαν επίσης έναν νέο θάνατο εξαιτίας της COVID-19, γεγονός που αύξησε τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στην Αυστραλία στους 105 νεκρούς.

Το κλείσιμο των συνόρων της Βικτόριας με τη Νέα Νότια Ουαλία θα τεθεί σε ισχύ στις 11:59 αύριο (τοπική ώρα), διευκρίνισε ο Άντριους.

Τα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό αυξάνονται στη Μελβούρνη, την πρωτεύουσα της Βικτόριας, εδώ και αρκετές ημέρες, εξωθώντας τις αρχές να επιβάλουν αυστηρά μέτρα, να συστήνουν την απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης και να θέσουν σε απόλυτο lockdown εννέα πολυκατοικίες, σε συνολικά 30 συνοικίες της.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης