Ασύλληπτο ρεκορ χρέους για τις ΗΠΑ ελέω Τραμπ

Χρέος - ρεόρ για τις ΗΠΑ αφού υπερέβη τα 21,3 τρισ. δολάρια. Το κόστος δανεισμού της υπερδύναμης αυξάνεται. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών, το ύψος του χρέους θα είναι ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση που θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση Τραμπ.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι θα αυξήσει κατά ένα δισ. δολάρια το ποσό που θα αντλεί στην κάθε δημοπρασία ομολόγων των επόμενων τριών μηνών.

Η αύξηση του ποσού θα αφορά όλες ανεξαιρέτως τις δημοπρασίες ομολόγων, αδιακρίτως αν πρόκειται για διετή, τριετή ή πενταετή ομόλογα. Το αποτέλεσμα θα είναι να αυξηθεί κατά 30 δισ. δολάρια το συνολικό ποσό χρέους που θα αντλήσει το αμερικανικό κράτος μέσα στο τρίτο τρίμηνο. 

Η αύξηση του χρέους των ΗΠΑ θα επισκιαστεί βραχυπρόθεσμα από άλλα θέματα της επικαιρότητας, όπως η σθεναρή ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας και ο πόλεμος των δασμών με τους εμπορικούς εταίρους της Ουάσιγκτον.

Αποτυχία  θεωρούν, πάντως, το ότι η κυβέρνηση Τραμπ υποσχέθηκε ότι με τη μεγάλη ανάπτυξη της οικονομίας θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την αύξηση του χρέους. Ομως, οι περικοπές φόρων και οι αυξημένες δαπάνες που αποφάσισε ο Αμερικανός πρόεδρος επέφεραν αντίθετα αποτελέσματα. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης