Αργεντινή: 247 ζώα επιχείρησε να περάσει στην Ευρώπη μέσα σε... βαλίτσα

φίδια

Η πτήση από Ezeira Μπουένος Άιρες προς Μπαράχας Μαδρίτης λίγο έλειψε να καταλήξει όπως η ταινία "Snakes on a plane" όταν ο 51χρονος Τσέχος Κάρελ Αμπελόφσκι επεχείρησε να περάσει μια βαλίτσα με όχι ένα ούτε δύο αλλά 247 ζώα, ανάμεσά τους δηλητηριώδη φίδια και άλλα, υπό εξαφάνιση ερπετά.

Ενας τεχνικός ακτίνων Χ συνειδητοποίησε πως κάτι έτρεχε με τον συγκεκριμένο επιβάτη και του ζήτησε να ανοίξει τη βαλίτσα του, καθώς περνούσε από τον έλεγχο επιβατών,

Έκπληκτος, εκείνος και οι παρόντες συνάδελφοί του ανακάλυψαν 247 ζώα (με μόνο 2 από αυτά νεκρά, λόγω έλλειψης οξυγόνου) ανάμεσά τους, όλα τοποθετημένα σε μία ασφυκτικά γεμάτη βαλίτσα.

Βόες και οχιές μερικά μόνο από τα συνολικά 9 διαφορετικά είδη φιδιών τα οποία μετέφερε ο Αμπελόφσκι, μαζί και δύο yararas (φίδια της Ν. Αμερικής, τα οποία, κατά κύριο λόγο, βρίσκονται στην Βραζιλία, την Παραγουάη και την Αργεντινή), μήκους ενάμισι μέτρου το καθένα.

Πολλά από τα ζώα αποτελούν προστατευόμενα είδη βάσει της Συνθήκης Διεθνούς Εμπορίου Προστατευόμενων Ειδών.

Το περιστατικό συνέβη στις αρχές Δεκεμβρίου, αλλά ήρθε στο φως της δημοσιότητας σχετικά πρόσφατα, ανέφερε το γαλλικό πρακτορείο AFP.

Όσο για τον επίδοξο μεταφορέα, Κάρελ Αμπελόφσκι, το ταξίδι του τελείωσε άδοξα μια και κατηγορείται για λαθρεμπόριο και μπορεί να περάσει στη φυλακή ακόμα και10 χρόνια αν, τελικά, καταδικαστεί.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα

Δείτε επίσης