Απορρίπτει η Τεχεράνη τις κατηγορίες των ΗΠΑ περί «ιρανικών απειλών» στη Βασόρα

Τις αμερικανικές αιτιάσεις ότι η χώρα του ευθύνεται για τις «αυξημένες απειλές» εναντίον του προξενείου των ΗΠΑ στην πόλη της Βασόρας, στο Ιράκ, απέρριψε την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

«Φυσικά και έχουμε επιρροή στο Ιράκ, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ελέγχουμε τον κόσμο στο Ιράκ, όπως ακριβώς και οι ΗΠΑ δεν ελέγχουν τον κόσμο σε χώρες με τις οποίες έχουν καλές σχέσεις», σημείωσε ο Ζαρίφ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Ο Ζαρίφ έκρινε ότι οι πρόσφατες προειδοποιήσεις που απηύθυναν ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον προς την Τεχεράνη είναι αντιπαραγωγικές.

«Ο κ. Πομπέο και ο κ. Μπόλτον, αντί να κάνουν αυτές τις άσχετες απειλές οι οποίες δεν θα μπορούσαν να φέρουν κανένα θετικό αποτέλεσμα, πρέπει να δουν τις πολιτικές που εφαρμόζουν εκείνοι», δήλωσε ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι ουσιαστικά κλείνουν το προξενείο, επικαλούμενες τις αυξανόμενες απειλές που υποστήριξαν ότι προέρχονται από το Ιράν και παραστρατιωτικούς υποστηριζόμενους από το Ιράν, συμπεριλαμβανομένων ρίψεων ρουκετών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης